Aga dostała dziś paszport tymczasowy ważny do listopada.(nie obyło się bez wpadek-konsul wpisał w paszporcie,że urodziłam się w Poznaniu i wszyscy tak oglądaliśmy ten paszport,że nikt tego nie zauważył,zadowoleni opuściliśmy ambasade, a po pewnym czasie dogonił nas pracownik ambasady i powiedział,że konsul jeszcze coś od nas chce-jak wróciliśmy to powiedział nam o błędzie i musiał wystawić nowy paszport) .To oznacza, że musimy wrócić do kraju ponieważ większość krajów na naszej turze wymaga 6 miesięcznej ważności przed wjazdem. Zastanawialiśmy się co robić dalej - wizyta w kraju wytnie z naszego harmonogramu conajmniej miesiąc jeżeli nie dwa. Postanowiliśmy odpuscić dalsze zwiedzanie Ameryki południowej i zdecydowaliśmy się na przelot z Santiago do Panamy. Dziś zabukowaliśmy bilety i w poniedziałek lecimy COPĄ. Znak zapytania to skąd wrócimy do Polski. Ze względów na ceny biletów optymalnie było by dostać się do LA i tam kupić powrotny bilet do europy ( z LA mamy wykupiony bilet na Samoa). Problemem może być uzyskanie przez Agę wizy do USA w ameryce środkowej - spróbujemy. Jeżeli ktoś ma w tym względzie doświadczenia proszę o sygnał. Jeżeli się nie uda wracamy do europy z cancun.